Zona interior

La casa és un edifici a quatre vents, de més de cent anys, rehabilitat recentment. Per al projecte s’utilitzen els espais interiors de la planta baixa. L’entrada, anomenada Sala de Descoberta, és un espai de rebuda dels infants i les seves famílies, i la seva polivalència i distribució en racons permet varis usos: descoberta i manipulació d’objectes naturals i joguines, expressió de la creativitat i imaginació, joc simbòlic, etc. així com un canviador Pikler per a la higiene dels més petits.

La sala d’estar, connectada amb l’anterior i anomenada Sala de la Calma i Mediateca, és un espai de tornada a la calma on poder gaudir d’una estona de contes i històries màgiques i alhora descansar i fer la migdiada desprès de dinar. Tanmateix, en dies de molt fred i/o pluja, aquesta sala permet fer un treball psicomotriu i de descàrrega emocional al no poder sortir a l’exterior tal i com es fa habitualment.

La cuina de la casa, anomenada Sala de Cuina i Experimentació, és l’espai de preparació dels àpats dels infants i, en certs moments, dóna molt de joc per experimentar i transformar amb productes naturals, com per exemple veure tots els processos de l’elaboració del pa: veure com el pagès sembra el blat al camp del costat i el recull; de les llavors en surt farina desprès de moldre-les; amb la farina i altres ingredients es pot fer massa de pa que si es cou, es converteix en pa que podem menjar.

Un altre espai del servei és El Rebost que fa funcions de magatzem dels diferents materials de joc i activitat dels infants i que, periòdicament, es van canviant i adaptant als seus interessos i necessitats. Finalment, hi ha el lavabo per la higiene dels infants, amb un adaptador per la tassa i els orinals o gibrelletes (“potty” com diem a l’escoleta) per anar deixant els bolquers, en el moment que sigui més idoni per l’infant.

Actualment estem en procés de crear un altre espai, la Sala Nova de l’escoleta. Un espai diàfan que ens permetrà oferir uns nous espais per a petits i grans.

Aquí podeu veure un recull de les imatges dels diferents espais interiors.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.