Zona exterior

A la zona exterior de Mirades hi ha varis espais diferenciats: el Bosquet, l’Era i les Casetes.

El Bosquet està situat a la zona de dalt de la masia, al costat del portal d’entrada des del camí asfaltat. Aquí s’hi pot trobar diferents espais per desenvolupar-se a nivell psicomotriu i potenciar la relació amb el medi natural doncs la casa està en ple entorn rural.

Aquest espai disposa d’una zona de passeres de fustes i rodes, troncs i pedres, bobines, tobogan tancat, tubs, sorral, el Racó de la Cuineta i de la Música, el trenet de la diversió, gronxadors i un gran llit elàstic totalment tancat que anomenem Saltimbanqui. Tal i com el seu nom diu, el Bosquet és un espai rodejat de pins i altres arbres grans amb les seves ombres.

L’Era es troba just davant del porxo de la casa amb unes vistes espectaculars de l’entorn rural i té una zona d’arbres que ofereix ombra fresca en els dies calorosos. En aquest espai hi ha dos porxos, un cobert i l’altre descobert així com una zona gran d’herba que permeten tant el joc lliure com la proposta d’activitats variades. Just davant l’Era hi ha el pou, tancat per seguretat, i una altra zona tancada, on abans hi havia la piscina, i que ara ofereix un espai més recollit que deleita als infants. També hi ha l’Hort que ens serveix per poder observar i tenir cura de les verdures i hortalisses que plantem i els diferents animalons que hi conviuen.

La zona de les Casetes consta de dues cases petites: en una hi ha el taller de la casa i és on sol estar el nostre gos, Llop; i l’altra caseta fa funcions de petit magatzem d’eines i maquinària. Al costat de les Casetes hi ha l’antic hort al qual s’accedeix per una tanca. Aquest espai no se’n fa ús al no estar tancat amb una tanca metàl·lica.

Hi ha la voluntat de crear més espais a la zona exterior: el Racó de l’Aigua i Experimentació, la Cabanya i el Galliner però es volen fer amb la complicitat i ajuda de les famílies usuàries del servei i amics col·laboradors a fi de que puguin sentir l’espai Mirades com a més seu.

Podeu veure un recull de les imatges dels diferents espais exteriors.