Qui som

Sóc l’Agnès Alegrí, mare de tres fills, l’Alèxia de 20 anys, l’Aniol de 15 i en Roger de 9, mestra d’Educació Infantil amb l’especialitat en llengua anglesa i, des del 2018, fundadora i acompanyant de l’espai Mirades.

Compto amb diferents formacions relacionades amb l’acompanyament respectuós, criança i educació dels infants (Pikler, Reggio Emilia, educació emocional, educació viva, etc.) així com les pertinents titulacions de manipulador d’aliments i primers auxilis de 0 a 3 anys. Em considero una persona optimista, sincera, amb gran iniciativa i una elevada capacitat d’adaptació i improvisació. La meva curiositat i ganes d’aprendre em porten a seguir-me formant, tant a nivell personal com professional, a través de cursos, seminaris i xerrades. Una de les meves frases preferides és “la felicitat no és un destí, sinó el camí”, així que aprofitem bé el viatge!

Visc en una masia prop de Sils amb un entorn tranquil i rural que em recorda la meva infantesa a casa els avis, on tot tenia un ritme pausat en sintonia amb la natura.

En base a la meva experiència professional a les llars d’infants i personal com a mare, penso que és necessari donar una altra visió al món educatiu. Una visió més holística, acord i respectuosa amb els ritmes naturals dels infants i més personalitzada. Els espais i materials han de ser creats de forma acurada i adaptar-se a les seves capacitats i habilitats. Una visió on l’adult tingui el rol d’observar, escoltar i atendre les seves necessitats i interessos i que alhora, els acompanyi, amb amor i respecte, en aquest viatge de creixement i desenvolupament integral. I tanmateix oferir eines i recursos així com suport i recolzament a les famílies a fi que se sentin acompanyades en aquest camí de la criança.

Crear aquest projecte a la meva pròpia casa és un somni fet realitat i poder-lo compartir amb els meus fills i la meva parella, Àngel, és molt gratificant ja que tots ens enriquim de múltiples experiències tant amb els infants com amb les seves famílies. Aquí tots fem tribu!


Com equip pedagògic ens reconforta saber que aquest somni no el fen en solitud. Formar part de la Xarxa d’Educació Lliure- XELL és un recolzament i garantia per a les famílies usuàries del servei i per a nosaltres mateixes, ja que això significa que les coses es fan ben fetes, amb un sentit, organització i coordinació.

Oferir el servei de Mirades és molt gratificant. Cada dia és un repte i alhora una oportunitat de créixer, aprendre i enriquir-se i no només dels petits infants sinó també de les seves famílies. Cada dia, descobrim plegats que hi ha moltes mirades i formes de mirar el nostre entorn.

vincle