Qui som

Sóc l’Agnès Alegrí, mare de tres fills, l’Alèxia de 20 anys, l’Aniol de 15 i en Roger de 9, mestra d’Educació Infantil amb l’especialitat en llengua anglesa i actualment acompanyant del meu espai Mirades.

Compto amb diferents formacions relacionades amb l’acompanyament respectuós, criança i educació dels infants (Pikler, Reggio Emilia, educació emocional, educació viva, etc.) així com les pertinents titulacions de manipulador d’aliments i primers auxilis de 0 a 3 anys. Em considero una persona optimista, sincera, amb gran iniciativa i una elevada capacitat d’adaptació i improvisació. La meva curiositat i ganes d’aprendre em porten a seguir-me formant, tant a nivell personal com professional, a través de cursos, seminaris i xerrades. Una de les meves frases preferides és “la felicitat no és un destí, sinó el camí”, així que aprofitem bé el viatge!

Visc en una petita masia prop de Sils amb un entorn tranquil i rural que em recorda la meva infantesa a casa els avis, on tot tenia un ritme pausat en sintonia amb la natura.

En base a la meva experiència professional a les llars d’infants i personal com a mare, penso que és necessari donar una altra visió al món educatiu. Una visió més holística, acord i respectuosa amb els ritmes naturals dels infants i més personalitzada. Els espais i materials han de ser creats de forma acurada i adaptant-se a les seves capacitats i habilitats. Una visió on l’adult tingui el rol d’observar, escoltar i atendre les seves necessitats i interessos i que alhora, els acompanyi, amb amor i respecte, en aquest viatge de creixement i desenvolupament integral. I tanmateix oferir eines i recursos així com suport i recolzament a les famílies a fi que se sentin acompanyades en aquest camí de la criança.

Crear una escoleta o llar de criança a la meva pròpia casa és un somni fet realitat i poder-lo compartir amb els meus fills i la meva parella, Àngel, és molt gratificant ja que tots ens enriquim de múltiples experiències tant amb els infants com amb les seves famílies. Aquí tots fem tribu!


Em dic Tana Masó, porto tota la vida acompanyant infants. Em considero una persona molt alegre, vital, versàtil, polifacètica, de ment oberta, imaginativa I creativa i amb molta energia.

M’interessa tot ki referent a l’Educació Viva i respectuosa, pedagogies com: Rebeca Wild, Waldorf, Montessori, Aucouturier, Pickler, Neurociència, Gestalt… entre altres, però no em tanco amb cap, I m’intento expandir i aprendre cada dia amb tot el que va naixent en el món de l’educació, nutrició, salut, música… Perquè també les arts en vàries disciplines m’enriqueixen I em fan créixer per ser una millor persona i més feliç. Així que complemento la meva professió amb la música, l’escriptura, la capoeira, la dansa, l’escalada, em cant (que el necessito com respirar) la pintura i el dibuix.

M’agrada compartir el meu temps amb la gent que estimo i que m’envolta amb converses agradables i que es fixen en els petits detalls de cada dia. També gaudeixo amb silencis a la natura, al mar, amb dies de sol, de vent, de pluja… M’encanta viatjar amb la nostra furgoneta camper, la Lilu, que comparteixo amb el meu estimat company de viatge, en Messe, un home increïble que l’univers ha posat al meu costat.

M’agrada el bon cinema, la companyia d’un bon llibre, tot l’esport en general. M’agrada mirar i badar, observar i escoltar, però sobretot, sobretot, no entendria la meva vida sense el meu fill Max d’11 anys que és un bell Mowgli, màgic i salvatge, el millor mestre que he tingut fins ara!

Un dia, en cert moment, potser al contrari del que aquesta societat vol imposar, vaig començar a ser valenta de veritat i em vaig decidir a què, els “meus hobbies” fossin el meu propòsit vital, i que el “treball” estigués al servei dels meus hobbies , i no al revés.


Com equip pedagògic ens reconforta saber que aquest somni no el fen en solitud. Formar part de la Xarxa d’Educació Lliure- XELL és un recolzament i garantia per a les famílies usuàries del servei i per a nosaltres mateixes, ja que això significa que les coses es fan ben fetes, amb un sentit, organització i coordinació.

Oferir el servei de llar de criança Mirades és molt gratificant. Cada dia és un repte i alhora una oportunitat de créixer, aprendre i enriquir-se i no només dels petits infants sinó també de les seves famílies. Cada dia, descobrim plegats que hi ha moltes mirades i formes de mirar el nostre entorn.

vincle