Mirades

Mirades d’amor, mirades d’alegria, mirades de tristesa, mirades de sorpresa, mirades d’orgull, mirades de nerviosisme, mirades de gratitud, mirades de tensió, mirades d’entusiasme, mirades de confiança, mirades de simpatia, mirades d’incertesa, mirades de plaer, …

Mirades, molts tipus de mirades però amb quines ens quedem? Les mirades de la nostra familia i amics, mirades clares, netes com el dia del cel més blau i més clar. Mirades tendres, dolces i plenes d’amor. Mirades menudes i mirades grans sí, però tan intenses que omplen i ompliran d’alegria, emoció i il.lusió el meu cor. Per aquestes miradesés el nom d’aquest projecte, d’aquest somni fet realitat.

El projecte de Mirades neix amb la voluntat d’oferir un servei alternatiu d’acompanyament respectuós en l’educació i atenció a la infància, de 9 mesos fins als 6 anys, i amb un rati baix d’infants per acompanyant. Situats en un entorn rural i a menys de 5 minuts del centre de Sils i a uns 20 minuts de Girona, la masia disposa d’espais i materials rics en descobriments i experiències, on l’infant és el protagonista de les seves accions i aprenentatges.

Amb la mirada i acompanyament de les persones referents, Mirades ofereix una educació personalitzada, acord i respectuosa amb els ritmes naturals de cada infant a fi de desenvolupar-se de forma integral i comptant amb la participació i col·laboració de les famílies, que són copartícips d’aquest projecte. Tanmateix, la principal activitat dels infants és el joc lliure i la descoberta del seu entorn i materials per sí mateixos. Ara bé, també es proposen una sèrie d’activitats i tallers per treballar els diferents àmbits (psicomotriu, cognitiu, emocional i social) a través dels diferents llenguatges: verbal, musical, corporal, plàstic i lògico-matemàtic i oferint moments d’observació, descoberta, experimentació i manipulació de diversos materials. No obstant, l’infant és lliure de realitzar aquestes propostes o seguir fent el seu joc.

La voluntat d’aquest servei és que l’infant se senti com a casa, en un entorn familiar i acollidor, on pugui explorar les seves capacitats i habilitats i adquirir-ne de noves, amb el suport d’uns adults de referència que l’acompanyaran a ell i també a la seva família, amb amor i respecte, en aquest viatge de creixement i desenvolupament.

A Mirades es pretén oferir:

  • Un acompanyament serè que respecti els ritmes de cada infant.
  • Un acompanyament creador que ofereixi materials i oportunitats de descoberta, joc lliure i creixement i desenvolupament integrals.
  • Un acompanyament en natura que connecti a l’infant amb aquest medi natural i l’ajudin a adquirir uns aprenentatges significatius.
  • El treball d’uns hàbits i rutines que aportin seguretat i autoestima a l’infant
  • Crear una xarxa social que doni suport i recolzament en la criança i educació dels infants.
  • Oferir un espai d’immersió lingüística en llengua anglesa de forma natural tal i com aprenen la seva llengua materna.

En el projecte a banda de les acompanyants també hi participa la resta de la família de l’Agnès, la seva parella, Àngel i els seus fills Alèxia, Aniol i Roger així com els seus grans companys de viatge: en Llop, el gos tranquil i afectuós que tothom estima i en Jaky i la Lila, dos preciosos gats que són la delícia de petits i grans. Amb el previ permís de les famílies i segons l’edat dels infants, s’està amb ells i se’ls cuida, quelcom que permet fer un treball emocional d’alt valor i alhora fomentar altres aspectes com el respecte als éssers vius, la paciència, la tolerància i l’autorregulació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.